Budapesthez képest Stockholm nagyon kevés vásárcsarnokkal rendelkezik, építészetileg pedig igazából csak az  Östermalms saluhall méltó említésre.

A csarnok 1888-ban épült az Östermalmstorg tér sarkán, és azóta folyamatosan vásárcsarnokként funkcionál.

A vörös téglás, vasszerkezetű, részben üvegezett tetejű épület még hasonlít is kicsit a pesti Nagyvásárcsarnokra. Méretében kisebb ugyan annál, de a fa-bódéknak köszönhetően talán elegánsabb a magyar "rokonnál".

A kínálatban a jellegzetes svéd termékeken (rengeteg hal, tengeri élőlény, vadhús) kívül mediterrán dolgok vagy sajtok ugyanúgy megtalálhatók. Akár a helyszínen is fogyaszthatunk valamelyik kis büfében, de általában nehéz szabad helyet találni (ami egyébként általános probléma Stockholmban, legalábbis a "jobb helyeken"). Előnye, hogy itt nem találkozunk "bóvli" szuvenír árusokkal, azaz elég minőségi a kínálat. Az árak is persze ennek megfelelőek.

(A másik nagyobb belvárosi piac, a Hötorget a 20. században átépült, és maga a vásárcsarnok gyakorlatilag egy pincehelységbe szorult. Turisztikai céllal talán felesleges felkeresni, de a helyi magyaroknak jó tudni, hogy egy délvidéki szerb család többek közt magyar termékeket is árul ott, mint pl. kolbász, bejgli, szaloncukor.)

Honlap: www.ostermalmshallen.se

Ajánlott megközelítés: piros metróval az Östermalmstorg-ig

saluhallen01.JPG

saluhallen02.JPG

saluhallen04.JPG

saluhallen03.JPG

Szerző: BalazsMate  2013.03.18. 12:34 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás ingyenes piac étterem 19.század Östermalm

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr395136528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása