Íme a Karolinska Intézet új aulája, az Aula Medica, melyben akár ezer fős előadásokat is megrendezhetnek. Az épület furcsa alakjára magyarázat, hogy az intézet minél nagyobb területet szeretett volna kihasználni, és ha már a telek méretét nem tudták növelni, megoldották a problémát az emeletek kiszélesítésével.

Az nyolc elemeten összesen 13.700 négyzetméteres aula 2010 és 2013 között épült, Gert Wingårdh építész irodájának tervei alapján. Munkáját a Byggindustrin építészeti magazin az "Év épülete" ("Årets bygge") címével díjazta 2014-ben.

Érdekes kontrasztot mutat a modern üvegépület lábánál (tőle kb 50 méterre) elterülő, az 1770-as évekből való kis faház-csoport, a "Gammelgården".

Honlap: www.ki.se (a Karolinska Institutet honlapja)

Ajánlott megközelítés: 3-as vagy 70-es busszal, az Odenplan irányából. Az Aula Medica az intézet területének déli részén fekszik, pont a Karolinska Institutet buszmegállónál.

 karolinska07.JPGA talán legkedveltebb fotóbeállítás a régi és az új épület együtteséröl

karolinska01.JPG

karolinska05.JPG

karolinska02.JPG

karolinska03.JPG

karolinska04.JPG

karolinska06.JPG

karolinska08.JPG

Szerző: BalazsMate  2014.06.16. 10:05 Szólj hozzá!

Címkék: ingyenes modern külváros 21.század Solna észak-Stockholm

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr806304913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása