A Norra Djurgården-en magasodó Kaknästornet TV- és rádiótorony 1967-re készült el, és eredeti funkciója mellett manapság kilátóként és étteremként is működik.

A torony 155 méter magas, és ezzel Svédország második legmagasabb építménye (a malmöi Turning Torso után). Mivel a TV-torony a város szélén fekszik, a belvárosra csak viszonylag távolról látni rá.

A legfelső két emelet nyitott a látogatók számára: az egyiken étterem működik, míg a legfelső emelet egy nyitott (rácsozott), körbesétálható kilátó. 

A torony aljában lévő ajándékboltban válthatunk belépőt, majd a két lift valamelyikével juthatunk fel a torony tetejére.

 

Honlap: www.kaknastornet.se

Ajánlott megközelítés: a Sergels Torg-tól induló 69 és 69K busz közvetlenül a toronynál tesz le, de a buszok gyakran teljesen tömöttek, úgyhogy üljünk le gyorsan, ha tudunk :) (Ha bírjuk, sétálhatunk is helyette.)

kaknastornet03.JPGA legfelső szint

kaknastornet12.JPGzoomolhatunk a belvárosra

kaknastornet11.JPGEgymás mögött Djurgården, Skeppsholmen és a Gamla Stan

kaknastornet09.JPGItt kezdődik a város... a széles út középen a Karlavägen 

kaknastornet21.JPGKilátás délnyugat felé, a szigetek irányába

Szerző: BalazsMate  2013.04.18. 20:54 2 komment

Címkék: kilátó étterem turista Djurgården

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr955223474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.20. 14:12:10

Jaja, esz a fene engem is, megyünk is majd, csak megvárom, míg lesz egy kis lombja a fáknak, színe a fűnek.Objektív, távcső nélkül senki ne menjen! :D
süti beállítások módosítása