Nem célom bulvár-irányba elvinni az oldalt, de nem sok országban élnek királyok és hercegnők, és náluk sincs minden évben esküvő, úgyhogy biztos lesz sok ember, aki szeretne egy pillantást vetni a fiatalabbik hercegnőre :) Június 8-án tartják ugyanis Madeleine hercegnő és Christopher O'Neill esküvőjét a fővárosban.

Az ünnepség lényegében már péntek este (június 7-én) elkezdődik; egy zárt körű vacsorát rendeznek a meghívott vendégeknek a Grand Hotelben (a hotel a Kungsträdgården mellett a vízparton fekszik).

Magát az esküvői ceremóniát a Gamla Stan-on lévő Királyi Palota kápolnájában (tehát a nagyközönség kizárásával) tartják majd szombaton 16 órakor. Ezt 21 ágyúlövéssel ünneplik majd meg (Skeppsholmen szigetéről).

Az ifjú pár ezután hintóban, katonai parádéval kísérve végigkocsikázik a Gamla Stan-on, majd a Riddarholmen-ről hajóznak át a Drottningholm palotába, a bankettre.

Íme a hintó kihirdetett útvonala: Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan, Wrangelska backen, Evert Taubes terrass.

Ha valaki esetleg nem tudná, Madeleine a királyi pár három gyermeke közül a legfiatalabb. Nővére Victoria (a trónörökös), bátyja pedig Carl Philip herceg. A királyi család természetesen saját honlappal rendelkezik, de a bulvármagazinok címlapján még gyakrabban összefuthatunk velük :)

kungafamiljen.jpgA királyi család. Balról jobbra: Silvia királyné, Carl XVI Gustaf király, Victoria koronahercegnő, Daniel herceg, Carl Philip herceg, Madeleine hercegnő. (Nincs a fotón a család legfiatalabb tagja, Estelle hercegnő, aki Victoria és Daniel gyermeke.) (fotó: Kungahuset.se)

Szerző: BalazsMate  2013.06.03. 10:49 1 komment

Címkék: bulvár program királyi család Gamla Stan

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr945331782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacs55 2013.06.09. 02:15:24

az ifju par a templomi eskuvö utan hintoval ment körbe a varosban mig a "jövendö kiralyne" Viktoria meg a többi vendeg csuklos varosi busszal a hajohoz ami kivitte öket Drottningsholmba...
süti beállítások módosítása