Júliusban még Svédországban is aktuális lehet a kérdés, hogy hová menjünk ha 25 fok fölé csúszik a hömérséklet, és napozni vagy akár fürdeni vágyunk.

A svéd nyár - legalábbis a fürdésre is alkalmas időszaka - ugyan legendásan rövid, a rengeteg tó és vízpart miatt mégis elég sok szabadstrandot találunk Stockholmban. A víz ilyenkor júliusban 19-20 fok körüli, hacsak nincs a kelleténél sokkal hűvösebb idő.

A legjobb, térképes keresőt a Badkartan.se honlapon találjuk, hiszen itt a hozzánk legközelebb eső strandra is rákereshetünk.

Stockholm honlapján is találunk egy szép hosszú listát, de vegyük figyelembe, hogy ez a lista csak a Stockholms Stad közigazgatási határán belüli területeket fedi le, tehát például a Nacka Park strandjait már nem.

A szabadstrandok kiépítettsége változó; általában van a közelben legalább öltöző és mosdó.

Ha kiépített szabadtéri medencére, "hagyományos" (fizetős) strandra vágyunk, már kisebb a kínálat. Ugyanúgy találunk néhányat Stockholms Stad honlapján (például a nagy södermalmi sportuszodát, az Eriksdalsbadet-et), de a Medley cég fenntartásában is működik néhány kisebb szabadtéri medence (pl. a Huvudstabadet, vagy a Svedenbadet).

soderbysjon.jpgSöderbysjön tó, Nacka park

Szerző: BalazsMate  2013.07.09. 10:29 7 komment

Címkék: ingyenes park fürdő vízpart

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr795396427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.09.05. 23:51:47

Igen-igen!Az egész ország egy döbbenetes vízi paradicsom, köszönhetően a tavaknak.Annyira nem klassz, mint a Balaton vize (ahhoz semmi se fogható) de már-már majdnem eléri.Az idei időjárás meg különösen kegyes, még most 7vg-n is gondolkodom egy kis csobbanáson.Mondjuk a tavalyi, egész éves rohadék időjárásért cserébe ez az elvárásom minimum... :-)

délioldal 2013.09.06. 09:42:12

Hellasgardent mindenképpen megemlíteném:) Egyébként jó kis blog, gratulálok. Mosolyogva, nosztalgiázgatva olvasgatom és eszembe juttatja az ott eltöltött pár hónapot. Mindig szívesen megyek vissza pár napra, ha tehetem.

BalazsMate · http://stockholm.blog.hu 2013.09.06. 10:19:11

@délioldal: Nekem is Hellasgården es a Söderbysjön tetszett eddig a legjobban, de nem probaltam ki meg eleg strandot ahhoz, hogy ennyire egyertelmuen ajanljam barmelyiket is. Lehet hogy par kilometerrel arrebb van egy meg jobb to, amit meg nem ismerek ;)
Ezert is döntöttem ugy hogy csak a strandkeresöt linkelem be, es mindenki megtalalja a hozza legközelebb esöt.

Örulök hogy tetszik a blog!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.09.06. 11:17:08

@délioldal: @Bajen: Kösz a tippet, megnézzük majd, bár valszeg csak jövőre.Remélem, télleg "pokoli" jó...Jó, tudom, az egy másik nyelv... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.09.06. 11:20:54

Amúgy szerintem a vizek vannak melegebbek is, mint 19-20 fok, bár ezt csak érzetre mondom.És amit sose hittem volna, sikerült fent Lulujóban is fürdenem nyáron, ráadásul az folyó volt; de még a sarkkör fölött, a Jokkmokki tóban is tudtam csobbanni.Ha más mondaná, lehet, nem hinném el...

BalazsMate · http://stockholm.blog.hu 2013.09.06. 12:48:31

@geegee: Jogos, most megneztem ujra a vizminöseggel foglalkozo honlapot, es nemreg meg sok helyen 22 fokos volt a viz.
A Stockholm Stad honlapjarol kattintgatva lehet eljutni ide: miljobarometern.stockholm.se/article.asp?ar=1127 (ott mar lehet valogatni a kulönbözö kommun-ök között)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.09.06. 18:41:52

@Bajen: Jaj, de jó ez.Azt viszont hülyeségnek tartom, hogy egy ilyen eldugott honlapon kell megtudni.Vajon miért nem tudják a nagy időjárásjelentő lapokon tudatni a jónéppel.Ugyanígy télen a biztonságos fagyást, korcsolyázhatóságot is lehetne jelezni.Úgy látszik ebben odahaza előrébb járnak...
süti beállítások módosítása