Szállodák keresésekor is rádöbbenhetünk, hogy Stockholm elég költséges mulatság a magyar pénztárcához mérve, de mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szállodát. A belvárosban több, kedvező árú hostelt is találunk, illetve érdemes szétnézni a nem kifejezetten központi, de a metró vonalán fekvő városrészeken (pl. Alvik, Danderyd, Solna).

Az alábbi posztban a különlegesebb, érdekesebb szálláshelyeket próbáltam összeszedni, mármint ahol nem a luxus mértéke és az ár számít különlegesnek.

Egyik hotelben sem szálltam még meg, és közel sem biztos hogy az érdekes környezet kényelmes szállást is jelent ;)

Långholmen börtön-szálloda

Långholmen egy kis sziget Södermalm észak-nyugati csücskében. Itt található az az 1870-es években épült börtön, amely egykor az ország központi, és legnagyobb börtöne volt (több mint 500 cellával). Itt történt az utolsó svédországi kivégzés is, 1921-ben. Az intézet 1975-ben zárt be, ma pedig szállodaként, múzeumként és iskolaként működik.

Tripadvisor értékelés: 85%, Booking.com értékelés: 8.1 / 10

langholmen1.jpgLångholmen (forrás: Tripadvisor)

langholmen2.jpgLångholmen, négyágyas cella (forrás: langholmen.com)

 

af Chapman vitorlás

A vitorlás egyik személyes kedvencem, így már a Skeppsholmen posztban is írtam róla. A hajót tavasszal-nyáron használják szállodaként; télen úgy láttam hogy csak a szárazföldön, a hajó melletti épületben szállásolják el a vendégeket. A fedélzeti bár úgyszintén bezár a télre, így csak úgy arra sétálva sem mehetünk fel a hajóra.

Hajó-szállót egyébként többet is találunk a városban, pl. Södermalm északi partján egymás mellett horgonyzik a Loginn Hotel, a Rygerfjord Hotel, a Den Röda Båten, és nem messze tőlük a Gustaf af Klint. Riddarholmen partján a Mälardrottningen Yacht Hotel, a Gamla Stan keleti partján pedig az Ånedin Hostel várja a hajó-mániás vendégeket.

Tripadvisor értékelés: 87%, Booking.com értékelés: 8.4 / 10

skeppsholmen05.JPG

afchapman.jpgaf Chapman (forrás: Tripadvisor)

 

Scandic Victoria Tower, Kista

Kista irodanegyed szélén magasodik Stockholm legmagasabb lakóépülete, a 120 méter magas torony. Ez egyben Stockholm második legmagasabb épülete a TV torony után. Mindössze két éve adták át, tehát még az újdonság varázsa is vonzó lehet. Az épület a 2012-es "Év stockholmi épülete" szavazáson a második helyet kapta.

A kilátást az utcáról beesve is letesztelhetjük, ha felliftezünk a legfelső szinten lévő Sky Bar-ba. (A Sky Bar természetesen nem olcsó, még stockholmi szemmel sem.)

Tripadvisor értékelés: 55%, Booking.com értékelés: 8 / 10

victoriatower.JPG

victoriatower.jpgVictoria Tower (forrás: Tripadvisor)

 

JumboStay, Arlanda

Az Arlanda repülőtér mellett lévő JumboStay nem más, mint egy Boeing 747-212B típusú repülőgép, melyet 27 szobás szállodává alakítottak. 2009 óta várja a vendégeket. Repülőgép-örülteknek ajánlott lehet, és/vagy azoknak, akik kénytelenek a repülőtérhez közel tölteni az éjszakát.

A hotelben kávézót is találunk, tehát nem szállodavendégek is benézhetnek ebbe az egyedi hotelbe.

Tripadvisor értékelés: 80%, Booking.com értékelés: 8.1 / 10

jumbostay1.jpgJumbo Stay (forrás: Tripadvisor)

jumbostay2.jpgJumbo Stay (forrás: Tripadvisor)

 

Szerző: BalazsMate  2013.06.23. 00:08 Szólj hozzá!

Címkék: hotel szolgáltatás kilátó hajó turista Skeppsholmen észak-Stockholm

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr785370624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása