Április 20-án, este 18 órától indulnak az idei Kulturnatt programjai. A Kulturnatt hasonló a Múzeumok Éjszakajához: rengeteg kulturális program, speciális vezetés, és mindez kizárólag az este folyamán. És persze ingyen; a legrosszabb esetben néhány helyre előre be kell jelentkezni.

A programot mindenki megtalálja a honlapjukon, illetve nyomtatott változatban a belvárosban (a Kulturhusetben biztosan). Zenei, színházi programokat nem is próbálok ajánlani, hiszen mindenki más iránt érdeklődik, de felsorolok néhány olyan programot melyek szinte kizárólag a Kulturnatt alkalmával csíphetők el.

Tessinska palatset - A Gamla Stan-on, a Királyi palota mellett található az olasz reneszánsz stílusú kis magánpalota, mely sajnos csak ezen az egy napon látogatható. Tavaly csak díszkertbe sikerült bejutnom, de biztos vagyok benne hogy az épület belül is szép és érdekes.

A Francia nagykövetség (Bromska palatset) östermalmi épületében több program közül válogathatunk, de a fotók alapján csak úgy bepillantani is érdemes lesz majd a díszes belvárosi palotába. A Bromska palatset egyébként egyike a négy, máig megmaradt 19.századi magánpalotának Stockholmban (a Tessinska palatset úgyszintén a négy palota egyike).

A Stadshuset egész évben nyitva áll a látogatók előtt, így aznap csak a belépődíjat spórolhatjuk meg :) Az épület szabadon bejárható, de csatlakozhatunk szervezett vezetéshez is. Zenés programok is lesznek majd, illetve itt lesz az este hivatalos záróbulija.

Honlap: www.kulturnattstockholm.se

tessinska04.jpgTessinska palatset

Szerző: BalazsMate  2013.04.04. 13:13 Szólj hozzá!

Címkék: kultúra ingyenes program múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr35144942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása