A Hallwylska palatset a belváros egyik, máig megmaradt magánpalotája. Az épület a Hamngatan 4 alatt, a Berzelii park mellett (Nybroplan), a Kungsträdgårdentől öt perc sétára található.

A palota Walter von Hallwyl, korának egyik leggazdagabb svédjének tulajdona volt, és 1898-ra készült el. Berendezése, díszítettsége alapján régebbinek gondolnánk, de felszereltsége tekintetében már modern volt (központi fűtés, központi porszívó, lift, fürdőszoba).

A palota egyénileg és vezetéssel is bejárható. Az utóbbi ugyan egy kicsivel drágább, de több szintet is bejárhatunk. Egyénileg is érdemes azonban bemennünk, hiszen a legdíszesebb szintet járhatjuk végig, kilenc szobán keresztül (többek közt: étkező, két nagyobb szalon, dohányzószoba, fegyverszoba, billiárdszoba, porcelángyűjtemény).

A nyáron komolyzenei koncerteket is rendeznek a palota udvarán. 

Honlap: www.hallwylskamuseet.se

Ajánlott megközelítés: gyalog a Kungsträdgårdentől 

IMG_0821.JPG

A belső udvar

IMG_0823.JPG

Szobor a kapualjban

IMG_0792.JPG

Az előcsarnok és a lépcsőház

IMG_0818.JPG

Az étkező

IMG_0802.JPG

A nagy szalon

IMG_0814.JPG

Szerző: BalazsMate  2013.03.25. 12:40 Szólj hozzá!

Címkék: múzeum 19.század Norrmalm

A bejegyzés trackback címe:

https://stockholm.blog.hu/api/trackback/id/tr855165781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása